Dc: Defilé, parade en receptie 25 november in Nickerie
20 Oct 2012, 00:40
foto
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh


Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh is laaiend enthousiast. “Nickerie heeft een primeur. Op 25 november zal voor het eerst in de geschiedenis de parade en het defilé van de gewapende machten niet in Paramaribo worden gehouden. De plechtigheden zullen in Nickerie plaatsvinden”, verzekert de dc aan Starnieuws.

In Paramaribo is het nieuws nog niet bekend bij diverse betrokken autoriteiten. Maar de dc twijfelt niet en bij navraag persisteert hij dat de festiviteiten door president Desi Bouterse in het rijstdistrict zullen worden gehouden. Joeloemsingh is reeds begonnen met de voorbereiding van het grootse gebeuren. De dc een commissie geïnstalleerd die alles in gereedheid moet brengen om deze dag tot een onvergetelijke te maken.

Onthulling borstbeeld Lachmon
Joeloemsingh meldt dat na het defilé en de parade de onthulling van het borstbeeld van wijlen Mr. Jagernath Lachmon zal plaatsvinden. In de avonduren zal de traditionele volksreceptie gehouden worden in Nickerie. Alle hotels en vakantie huizen worden in kaart gebracht om de hoge gasten uit Paramaribo en omstreken te herbergen.

Door de renovatie van het presidentieel paleis en de gezamenlijke EU/ACP vergadering die in Paramaribo wordt gehouden rond de onafhankelijkheid, moeten de festiviteiten worden verplaatst. Een optie is ook Wanica of Para. Door naar Nickerie uit te wijken, komen heel wat logistieke zaken om de hoek kijken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May