VP: RvM heeft bouw dijk Commewijne niet stopgezet
16 Oct 2012, 18:06
foto
Vicepresident Robert Ameerali


Vicepresident Robert Ameerali heeft vanmiddag in De Nationale Assemblee onomwonden meegedeeld dat de Raad van Ministers (RvM) geen besluit heeft genomen om de bouw van de dijk tussen Lust en Rust en Belwaarde stop te zetten. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken deelde vrijdag aan journalisten mee dat er nieuwe beleidsbeslissingen zijn. Hij bevestigde dat de bouw van de dijk op dit gedeelte in Commewijne is stopgezet.

Diverse assembleeleden zijn niet te spreken over uitlatingen van Abrahams. Volgens hen doet de minister wat hij wil. Aan districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne is officieel meegedeeld dat de dijk niet doorgebouwd wordt. In plaats daarvan wordt de weg zo'n 70 cm verhoogd. Dit betekent dat mensen die percelen hebben langs de Surinamerivier mogen verzuipen.

Intrekken interpellatie
De voorzitter van Pertjajah Luhur/Volks Alliantie, Paul Somohardjo, reageerde opgelucht na de mededeling van Ameerali. Hij merkte op dat indien er geen besluit is genomen, hij bereid is het interpellatievoorstel in te trekken. Zijn partijgenoot Ronny Tamsiran, benadrukte dat Commewijne niet zal accepteren als de dijk er niet komt. Ook Shailendra Girjasing (VHP/Nieuw Front) stoort zich enorm aan de gang van zaken. Hij merkte op dat Openbare Werken nonchalant reageert, terwijl op drie plaatsen een dijkbreuk is in Alkmaar.

Assembleelid tevens ex-president Ronald Venetiaan (NPS/Nieuw Front) benadrukte dat de vorige regering geld veilig gesteld heeft bij de Centrale Bank van Suriname voor de bouw van de dijken. Venetiaan is bang dat het geld 'weggeëbd' is zoals ook zaken misgegaan zijn bij de Carolinabrug. Ook Girjasing merkte op dat materiaal weggebracht is en er markeringen zijn om de weg te verhogen. Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh benadrukte dat er zoveel handelingen worden gepleegd, contracten worden opengebroken, maar de RvM weet er niks van. Asiskumar Gajadien (VHP/Nieuw Front) zei dat er verschillende secties zijn in de regering. De minister van OW doet steeds dingen waar de vp niks van afweet.
De fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, merkte op dat er ongefundeerde uitspraken worden gedaan, terwijl aan de regering wordt gevraagd om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May