Saif Ali Khan en Kareena Kapoor getrouwd
16 Oct 2012, 15:10
foto
Kareena Kapoor en Saif Ali Khan zijn vandaag in Mumbai getrouwd. (Foto: AFP)


Bollywood’s first couple Kareena Kapoor en Saif Ali Khan hebben elkaar het jawoord gegeven in de Indiase stad Mumbai. De topsterren hebben vijf jaar verkering gehad. Het koppel is India’s antwoord op Brad Pitt en Angelina Jolie en verscheen dit jaar samen in de spionagefilm ‘Agent Vinod’.

De immens populaire sterren zijn door de paparazzi omgedoopt tot Saifeena. Ze komen beiden uit illustere families met gevestigde banden in de filmindustrie. Khan is de zoon van de voormalige Indiase cricket captain Mansur Ali Khan Pataudi, beter bekend als ‘Tiger Pataudi’ en Sharmila Tagore, een voormalige award-winnende actrice. Na de dood van zijn vader vorig jaar, werd Saif de nieuwe Nawab (moslim prins) van het voormalige prinsdom van Pataudi. Zijn zus Soha zit ook in de filmwereld.

Kapoor komt uit de Bollywood dynastie die werd gevestigd door haar overgrootvader Prithviraj. Haar grootvader Raj Kapoor was een filmlegende, terwijl zijn broers en een aantal familie leden klinkende namen zijn in de industrie. Kareena’s moeder verscheen ook in films in de jaren 1960 en 1970. Haar oudere zus, Karishma, zit ook in de filmindustrie.

De getuigen bij het huwelijk waren Kareena's vader Randhir Kapoor, haar moeder Babita en Saif's moeder Sharmila. Het echtpaar heeft een reeks pre-bruiloft fuiven gehad op zondag en maandag. Voor de jonggehuwden zijn minstens twee ontvangsten gepland.

De 42-jarige Khan is eerder getrouwd geweest met actrice Amrita Singh van wie hij in 2004 is gescheiden. Ze hebben samen twee tieners. Voor de 32-jarige Kapoor is het haar eerste huwelijk.

Khan heeft in meer dan 40 films gespeeld en kreeg veel lof voor zijn rol in de film ‘Omkara’, de Bollywood versie van William Shakespeare's Othello. Kapoor heeft in bijna 50 films gewerkt. Ze heeft veel erkenning gekregen voor een aantal van haar films. In 2007 won ze de Filmfare Award voor Beste Actrice voor haar optreden in ‘Jab We Met’ (Toen we elkaar ontmoeten...).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May