Brand onder controle; verkeerschaos in Paramaribo
15 Oct 2012, 08:50
foto
De brandweer bezig met nablussen van de enorme brand die gewoed heeft aan de Prinsen- en Zwartenhovenbrugstraat. (Foto: Edward Troon)


Na ruim twee uren had de brandweer, die met alle blus- en tankwagens was uitgerukt, de brand op de hoek van de Prinsen- en Zwartenhovenbrugstraat onder controle. Er kwamen steeds meer brandweermannen ter plekke om mee te helpen. De brandweer is nu bezig met nablussing. Aangezien diverse wegen nog afgesloten zijn, is het bijzonder druk in de stad en staan er lange files.

Naast het pand van familie Oemrawsingh zijn vijf gebouwen volledig afgebrand. Diverse andere panden hebben schroei- en waterschade opgelopen. Art Sabina die naast de afgebrande Moussi Issa staat, lijdt enorme verliezen. Door de waterschade aan het opgeslagen papier, komt de productie vrijwel stil te liggen.

De familie Issa is ontredderd door de brand, die drie panden verder is ontstaan. Het vuur sloeg over naar de Prinsenstraat, waar de gebouwen ook in de as werden gelegd. Het pvc-materiaal dat opgeslagen was in het magazijn van Moussi Issa, was een gretige prooi voor de vlammen.

De Zwartenhovenbrug- en de Waaldijkstraat zijn belangrijke verkeersaders naar de binnenstad. Omdat deze afgesloten zijn, heerst er een verkeerschaos. De politie had de Waaldijkstraat voor een korte tijd opengesteld om de verkeersopstopping aan te kunnen. Intussen is de Waaldijkstraat weer afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May