Ambtenarenopleidingen 2012-2013 van start
14 Oct 2012, 21:35
foto


Zevenhonderd cursisten beginnen morgen met de reguliere opleidingen voor overheidsambtenaren. Het cursusjaar 2012-2013 begint dan voor zes opleidingen.
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de cursisten vanavond in een televisietoespraak succes toegewenst.


Hij wees erop dat er vorig jaar geen aanbod was, omdat de leerinhoud, didactische werkvormen en organisatie van het geheel zijn geëvalueerd en aangepast.

“Actualisatie van leerinhouden was dringend noodzakelijk om in de pas te lopen met nieuwe vereiste competenties en eigentijdse methodische en didactische werkvormen voor overdracht van geldige kennis, vaardigheden en attitudes in het ambtenarenapparaat.” De bewindsman stelt dat conform de missie van Biza het uitgangspunt capaciteits- en institutionele versterking van het ambtelijk en bestuurlijk apparaat is.

Kerntaken publieke sector
De nadruk ligt daarbij op de kerntaken die inherent zijn aan de publieke sector, professionele kwalificatie van ambtenaren op de gebieden van beleidsontwerp, beleidsuitvoering en beleidsevaluatie om een effectieve en efficiënte bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Ontwikkelingsplan 2012-2016. Daarnaast wordt er gericht gewerkt aan de verbetering van de commerciële en maatschappelijke dienstverlening aan klantgroepen in onze samenleving.

Minister Moestadja zegt dat het Onderdirectoraat Personeelsbeleid van zijn departement binnenkort het opleidingsbeleidsplan 2013-2016 uitbrengt. Dit document omvat ook management strategische en specifieke functiegerichte programma’s voor het top en hoger kader van het ambtelijk apparaat.

Voor het plannen van Opleidings-, Vormings en Trainingsactiviteiten is gekozen voor het modulaire onderwijssysteem. Leerprogramma’s worden daarbij per trimester samengesteld met structurele betrokkenheid van de primaire stakeholders, de 17 ministeries en de ambtenaren vakbonden.

De keuze is gevallen voor dit model om in belangrijke mate Opleidings-, Vormings en Trainingsnoodzaak en –behoefte “dichtbij huis” te identificeren teneinde naadloos daarbij aan te sluiten en niet steeds weer rondes achter te lopen met overdracht van competenties, zegt Moestadja. Hij heeft de cursisten veel leergierigheid en plezier toegewenst bij het volgen van de opleidingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May