Somohardjo: Assemblee beste plek voor duidelijkheid dijk
13 Oct 2012, 17:30
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Volks Alliantie/Pertjajah Luhur


Coalitieleider Paul Somohardjo (voorzitter Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) vindt dat De Nationale Assemblee de beste plek is om duidelijkheid te vragen over de dijk van Commewijne. "Daarom hebben wij vrijdag een interpellatievoorstel ingediend. Het dijkproject is goedgekeurd in het parlement en als er wijzigingen zijn, moet het volk dat officieel vernemen van de regering", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

De politicus heeft nog niet met president Desi Bouterse over deze kwestie kunnen spreken. Hij heeft gehoord via de media dat minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft gezegd dat het beleid is gewijzigd. "Dat willen wij officieel vernemen, want het gaat hier om mensenlevens. Commewijne verzuipt en wij willen weten wat er gedaan zal worden om dit te voorkomen", betoogt Somohardjo.

Geen chantage
De politicus merkt op dat het vragen om een vergadering niks te maken heeft met politieke druk of chantage. "Wij zijn parlementariërs en hebben als mogelijkheid om een openbare vergadering aan te vragen. Wij vinden dat zo een belangrijke zaak, waarmee grote delen van de samenleving te maken heeft, niet achter gesloten deuren afgehandeld kan worden", stelt Somohardjo.

De fractie van de Volks Alliantie wil als agendapunt 'het behoud van het dijkproject Suriname-/Commewijnerivier en eventuele voornemen van de regering om het project te wijzigen'. Somohardjo hoopt maandag of dinsdag van assembleevoorzitter Jennifer Simons te horen wanneer dit interpellatievoorstel op de agenda wordt geplaatst waardoor het parlement een besluit kan nemen of deze kwestie verheven wordt tot een openbare vergadering. Somohardjo merkt op dat hij niks op tegen heeft dat de Waterkant verfraaid wordt, maar dat kan niet gaan ten koste van de bewoners van Commewijne. "Nagegaan moet worden hoe middelen gevonden zullen worden om alle projecten die belangrijk zijn uit te voeren", vindt de coalitiepartner.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May