Suriname binnenkort gezondheidsinstituut rijker
12 Oct 2012, 21:00
foto
Districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink en Lucia Rijker bij het tekenen van een overeenkomst.


In het district Commewijne zal binnenkort een gezondheidsinstituut worden opgezet door voormalig wereldbokskampioen en mental coach, Lucia Rijker en mediapersoonlijkheid Karin Refos. Zij willen er een Healthy Life Style Instituut opzetten om de nationale gezonde levensstijl die zij promoten, meer inhoud te kunnen geven. Het is de bedoeling dat het instituut zowel nationaal als internationaal een trekpleister voor toeristen wordt en veel werkgelegenheid zal bieden. De oprichters denken hierbij vooral aan “Health Tourism” uit de regio.

Zij krijgen de volle medewerking van de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink. “Karta-Bink is verheugd dat de keuze voor dit ‘Health Institute’ en het daarbinnen uit te voeren gezondheidsprogramma, op haar district is gevallen,” staat in een persbericht van RR (Refos en Rijker) Healthy Life Style Instituut. “Een gezonde levensstijl in families brengt gezonde mensen voort en dat is nodig voor de economische ontwikkeling van ons land,” is haar standpunt.

Promotiecampagne
Met de districtscommissaris zijn er gesprekken geweest en intussen is een stuk ondertekend waarin de wederzijdse betrokkenheid is benadrukt. Rijker is voorzitter en directeur van het RR Healthy Life Syle Instituut en het gezicht van de op te starten promotiecampagne van het instituut. Zij was onlangs in Suriname om met Refos voorbereidingswerkzaamheden uit te voeren.

Staatsolie Suriname heeft meegewerkt aan het opnemen van een promotiefilm in Commewijne. Het ligt in de bedoeling om in november met de promotie van start te gaan en de eerste groepen cliënten worden in januari 2013 verwacht. Refos zal het management en de ‘branding’ voor haar rekening nemen, meldt het persbericht.

Rijker en Refos hebben in oktober vorig jaar en maart dit jaar een grootscheepse campagne voor de bewustwording van borstkanker in Suriname uitgevoerd en ‘Pink Ribbon Suriname’ opgezet. Refos, die borstkanker kreeg in 2010 en genezen is, heeft op aandringen van Rijker haar hele levensstijl veranderd, met organisch eten en een gezonde levensstijl als basis. Zij heeft ook een detox-programma uitgevoerd die zij nu ook in Suriname zal introduceren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May