Jarige president heeft 'eenheid' als grootste wens
13 Oct 2012, 00:00
foto


President Desi Bouterse viert vandaag zijn 67ste jaardag in het binnenland met familie en vrienden. Zijn grootste wens is om in eenheid verder te gaan met mensen om welvaart en welzijn te bereiken voor eenieder. Het staatshoofd zegt nog niet tevreden te zijn met wat er tot nu toe gerealiseerd is, maar hij verwacht dat er grote vooruitgang geboekt zal worden in de tweede helft van zijn regeerperiode.

Bouterse zegt in gesprek met journalisten op Lelydorp dat er wat stagnaties waren, waarop niet gerekend was. Daarnaast zijn diverse problemen aangepakt. Zo is er veel gedaan om onderwijsvraagstukken op te lossen. Er worden schoollokalen gebouwd en de boeken zijn vernieuwd. De president hoopt 100.000 leerlingen op te vangen in het naschoolse opvangproject. Hij is blij met de onthulling van het naambord van het ziekenhuis Wanica, want hiermee wordt een belangrijke belofte ingelost, volgens de president.

Minder woningen
De bouw van het aantal woningen in deze regeerperiode is naar beneden bijgesteld. Het staatshoofd denkt dat ongeveer 7.500 huizen in deze regeerperiode gebouwd zullen worden. "De behoefte is wel 18.000 tot 20.000 maar dat zal nu niet gerealiseerd kunnen worden", stelt Bouterse.

Hij voert aan dat de wetgeving aangepakt is. De ontwerpwet huisvestingsplan is voor behandeling naar De Nationale Assemblee. Hij legt uit dat het niet beschikbaar hebben van bouwrijp grond ook voor stagnatie heeft gezorgd, waar veel uit geleerd is. De president zegt dat de prioriteiten van de regering duidelijk zijn. Het gaat om volksgezondheid, onderwijs, productie, werkgelegenheid en een dak boven je hoofd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May