Ingezonden: Verkeersslachtoffers
13 Oct 2012, 13:30
foto


Door effectief optreden van de politie is het aantal ernstige misdrijven in vrij korte tijd drastisch verminderd. De samenleving is de politie daarvoor zeer erkentelijk.
Het aantal doden, invaliden, ernstig gewonden en ontredderde nabestaanden van roekeloos rijden door vooral jonge, manlijke bestuurders van auto’s en bromfietsen is echter een veelvoud van het aantal slachtoffers van andere misdrijven en neemt nog steeds toe.

De samenleving staat machteloos tegenover dit dodelijke gevaar. Alleen effectief optreden van de verkeerspolitie kan daar een eind aan maken. Een samenleving die het kwaad stilzwijgend accepteert is medeplichtig en wordt daarvan zelf ook de dupe.
Het gaat natuurlijk niet om onvermijdbare ongelukken die nooit volledig zijn uit te sluiten. Wie dat overkomt, moet kunnen rekenen op medeleven en hulp van de samenleving. Dat geldt zowel voor bestuurder als slachtoffer.

De tijd van praten, bewustwording, workshops, platforms, stuurgroepen en andere niet werkzame methoden heeft al te lang niets opgeleverd. We kunnen niet wachten op verbetering van wegen en andere noodzakelijke voorzieningen. Juist omdat die nog ontbreken, dient onverantwoord rijgedrag onmiddellijk te worden uitgebannen.

Degenen die door risicovol rijgedrag het leven van anderen bedreigen dienen uit het verkeer te worden verwijderd door zowel het rijbewijs als het dodelijke vervoermiddel in beslag te nemen. Doelmatig en effectief optreden is helaas de enige manier die ons nog rest om onschuldige levens te sparen.
Ik doe dan ook een dringend beroep op de politie om door streng en rechtvaardig optreden onmiddellijk een eind te maken aan deze beschamende situatie.

Theo Hiemcke
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May