Geschorste bonden storten deel achterstallige contributie
12 Oct 2012, 08:00
foto


De geschorste 21 bonden van de AVVS ‘De Moederbond’ hebben een deel van hun achterstallige contributiegelden gestort op rekening van de vakcentrale. Starnieuws verneemt dat het gaat om de gelden over de maanden juli, augustus en september. Het bedrag dat is gestort door de bonden is SRD 9.000.

Freddy Brug, die door 27 bonden is benoemd als interim-voorzitter van 'de Moederbond', zegt aan Starnieuws dat vlak voor het afzetten van Errol Snijders als voorzitter dinsdag, de contributie over een kwartaal is gestort. "Wij hebben de bank in een brief laten weten dat Snijders niet aan het geld mag komen. Er is een nieuw bestuur en de tekeningsbevoegdheid moet worden overgedragen. Een van de regels van de vakcentrale is dat leden die deelnemen aan de stemming bij moeten zijn met hun contributie, daarom is deze aangezuiverd", legt Brug uit. Hij benadrukt dat ervoor gezorgd is dat Snijders niet aan het geld mag komen.

Patstelling
In de motie aangenomen op die vergadering waar er een interim-bestuur onder is benoemd, werd het vertrouwen in het bestuur-Snijders opgezegd. Hij krijgt een week de tijd om de stukken van de vakcentrale over te dragen. Snijders heeft herhaaldelijk laten weten geen boodschap te hebben aan ‘zijn ontslagbrief’ die hij intussen heeft ontvangen en heeft gestuurd naar zijn raadsman.

De hele kwestie begon toen het verbondsbestuur ertoe overging 21 bonden te schorsen, omdat ze na diverse aanmaningen in gebreke bleven de contributiegelden aan te zuiveren. Na diverse gangen naar de kort gedingrechter escaleerde de zaak, met het royement van de 21 bonden die hun contributies niet hadden aangezuiverd. Het gaat om dezelfde bonden die een interim-bestuur hebben gekozen en nu achteraf toch een deel van de contributiegelden hebben gestort. "Wij willen geen fouten maken. Wij werken volgens de regels", zegt Brug.

Brug liet in de media ook weten dat alle betalingen van de Moederbond onder leiding van Errol Snijders, vanaf de instelling van het interim-bestuur illegaal waren. Snijders wees erop dat de hele vergadering van de bonden onwettig en illegaal en tegen de statuten was. Hij betwist de rechtsgeldigheid van de vergadering en de besluiten die zijn genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May