Ondernemer stelt 10 ha beschikbaar voor ziekenhuis Wanica
12 Oct 2012, 01:00
foto
De woning van Bobby Jaikaran aan de Indira Gandhiweg. Op het perceel naast het huis, komt de hoofdingang van het ziekenhuis van Wanica. (Foto: Raoul Lith)


De ondernemer Bobby Jaikaran zal 10 ha bouwrijp terrein beschikbaar stellen aan de overheid voor de bouw van een ziekenhuis in het district Wanica. De ingang van het ziekenhuis komt naast zijn woning aan de Indira Gandhiweg op Lelydorp. Vandaag zal president Desi Bouterse het startsein geven voor de bouw van het ziekenhuis.

Starnieuws verneemt dat Jaikaran wordt gecompenseerd voor het terrein dat hij afstaat voor de bouw van het ziekenhuis. Er is een document hiertoe tussen hem en het ministerie van Openbare Werken getekend, waarin de voorwaarden voor het beschikbaar stellen van het terrein zijn opgenomen. Jaikaran krijgt andere percelen als compensatie.

De Republiek China heeft een jaar geleden bekend gemaakt dat Suriname een ziekenhuis cadeau krijgt. De Mega Combinatie had beloofd dat er een modern ziekenhuis en een universiteit in Wanica zou worden gebouwd. De belofte voor de bouw van het ziekenhuis wordt nu ingelost. Er moeten nog diverse officiële zaken in orde worden gemaakt voordat de daadwerkelijke bouw kan beginnen. Vandaag wordt alvast het naambord onthuld. Hierna moet het terrein bouwrijp worden gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May