Opening Kinderboekenfestival met zang en rap
12 Oct 2012, 04:00
foto
Voorlezen op het Kinderboekenfestival.


Het Kinderboekenfestival 2013 wordt dit jaar geopend met een serie feestelijke activiteiten in de Congreshal. Zo zal het themalied met het nieuwe couplet ten gehore worden gebracht en zullen de kinderen stil staan bij het cultureel erfgoed van Suriname. Verder zullen de winnaars van de rapwedstijden 2012 optreden en de nieuwe Schrijver van het Jaar worden bekendgemaakt.

Op dit door de Stichting Projekten Christelijk Onderwijs georganiseerd festival, zal ook het eerste spel van de educatieve serie ‘1, 2, speel je mee’ worden gepresenteerd.

Jaarlijks vindt het Kinderboekenfestival plaats in drie districten; dit jaar gaat het om de districten Sipaliwini, Commewijne en Paramaribo. In het voortraject zullen kinderen op een creatieve manier bezig zijn met taal door mee te doen aan de wedstrijden in rappen, tekenen, vertellen en musical. Nieuw dit jaar is dat alle scholen over het hele land zullen worden betrokken bij de voorleeswedstrijden in samenwerking met de Algemene Onderwijs Bibliotheek. In het voortraject en tijdens het festival wordt stil gestaan bij het meerjarenthema www.welzijn. De slogan voor het jaar 2013 luidt: ‘Met mijn eigen idee werk ik goed mee, zodat ik zelf ook welzijn beleef.'

De launch van het Kinderboekenfestival 2013 is vandaag van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Congreshal op het Onafhankelijkheidsplein.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May