Chinese verenigingen en HI bespreken oplossing knelpunten
11 Oct 2012, 14:00
foto
De leiding van HI ontving had maandag een onderhoud met een delegatie van Chinese verenigingen. (Foto: HI)


Chinese verenigingen, gebundeld in de Suriname Chinese United Association (SCUA), hebben tijdens een onderhoud met Handel en Industrie (HI) knelpunten besproken die over en weer gesignaleerd worden. Naast veiligheid en verblijfsvergunningen, kwamen de vele supermarkten die opgezet worden, ook aan de orde. Minister Raymond Sapoen vroeg de Chinese ondernemers om meer productiebedrijven op te zetten. Hij wees erop dat er al te veel supermarkten zijn, waardoor er ook niet veel winst gemaakt kan worden.

Secretaris Stephen Tsang van de SCUA tevens woordvoerder van de delegatie is blij met de bespreking. Het ministerie van HI meldt dat Tsang tevreden is met de effectieve en vlotte afhandeling van de bedrijfsvergunningen maar ziet graag dat er een oplossing komt in de problemen zoals veiligheid en verblijfsvergunning, taalbarrière, arbeid en grondzaken. Het aanvragen van visa moet helemaal in Beijing, China plaatsvinden. SCUA ziet graag dat er ook een ambassade van Suriname komt in het zuiden van China.


Meer voorlichting
Sapoen vroeg de SCUA meer aandacht te schenken aan de hygiëne en de veiligheid van de werkomgeving. Er komen teveel klachten binnen over de hygiëne van de bakkerijen. De woordvoerder erkent dit probleem en heeft beloofd via hun media meer aandacht hieraan te besteden en informatie te verschaffen aan de leden.

De partijen zijn overeengekomen, dat er een regelmatige uitwisseling zal komen met de Chinese TV en krant en een evaluatie van de bakkerijen op basis van de bevindingen zal worden gemaakt. Aan de hand daarvan zal het besluit genomen worden of weer vergunningen vereist zijn voor bakkerijen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May