Ouders krijgen uitleg over opvang na 13 uur
09 Oct 2012, 01:30
foto


“De regering Bouterse-Ameerali start in het schooljaar 2012-2013 met het project Naschoolse Opvang en Begeleiding”, staat op het registratie formulier voor ouders van schoolgaande kinderen van het basisonderwijs. Leiders van 67 lagere scholen over het hele land, hebben vorige week deze formulieren en folders uitgedeeld aan de ouders en verzorgers. Veel ouders hebben reeds toestemming gegeven voor de naschoolse opvang van hun kinderen.

Op het formulier en in de folder wordt uitleg gegeven over het doel van het project: “… Naschoolse opvang en begeleiding is om schoolgaande kinderen van het basis onderwijs (GLO) van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 uur tot 17.00 uur op te vangen en te begeleiden op zo een manier dat de kinderen gezonder, sterker en breder ontwikkeld zullen worden, waarbij betere leerprestaties het resultaat zullen zijn”.

“Dit doel zal worden verkregen door de project onderdelen huiswerkbegeleiding, leesbevordering, creatieve en culturele vorming, informatie en voorlichting. Ook een gezonde leefstijl is hierbij van groot belang, vandaar dat het kind eerst zal worden voorzien van een warme maaltijd, waarna het gedurende de naschoolse periode ook actief bezig zal worden gehouden met sport en spel. Uit het pilot project is duidelijk gebleken dat deze aanpak heeft bijgedragen tot een verbetering van de schoolprestaties”, luidt de verdere informatie op het formulier.

In de folder wordt benadrukt dat: “de aangeboden warme maaltijd is samengesteld door een diëtist en voldoet dus aan alle standaarden van een gezonde, maar bovenal ook lekkere warme maaltijd”. De folder roept met hoofdletters de ouders en verzorgers op: “geef uw kind zo spoedig mogelijk op voor een beter Suriname”. Op het formulier hebben zij de mogelijkheid om wel of geen toestemming tot registratie te geven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May