Santokhi krijgt Mahatma Gandhi award
07 Oct 2012, 03:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi met om zijn hals de Mahatma Gandhi award. (Foto: VHP Nederland)


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft de eerste Mahatma Gandhi award uitgereikt gekregen van 'Stichting Hum Hai Hundustani'. Dit gebeurde bij de vierde 'Gandhi Memorial Day' in Delft zaterdag. Santokhi was eregast op deze herdenking. Hij kreeg de award uitgereikt van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh.

Jaarlijks schenkt deze stichting aandacht aan het gedachtegoed van Gandhi. De geweldloosheid die Gandhi voorstond, werd centraal gesteld op de bijeenkomst. Badewsingh zei dat hij de award overhandigt aan een man die de geweld ook bestrijdt. Santokhi sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van de organisatie en voelt zich vereerd met de onderscheiding. De 'Ghandi Memorial Day' werd ook bijgewoond door de Surinaamse zaakgelastigde in Den Haag, Shantal Doekhi.

Succesvolle reis
Santokhi zegt aan Starnieuws dat hij diverse succesvolle bijeenkomsten heeft gehad in Nederland. Hij heeft met veel Surinamers die in Nederland wonen gesproken. "Ik vraag de mensen niet om terug te keren naar Suriname, want dat is niet realistisch. Wij kijken hoe zij een bijdrage kunnen leveren vanuit hun standplaats", merkt Santokhi op.

De VHP-voorzitter benadrukt dat mensen tegenwoordig met de moderne communicatiemiddelen die er zijn, niet perse in Suriname hoeven te wonen om een bijdrage te leveren. De mensen wonen daar al meer dan drie generaties. Zij kunnen veel doen zonder naar Suriname te emigreren. Santokhi keert zondagavond terug naar huis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May