Obama haalt recordbedrag op voor verkiezingscampagne
07 Oct 2012, 01:00
foto


President Barack Obama heeft een recordbedrag van US$ 181 miljoen in september opgehaald voor zijn verkiezingscampagne. In deze maand hebben het liefst 1.825.813 donateurs geld gegeven. Een half miljoen nieuwe schenkers zijn erbij gekomen. Met dit bedrag zit Obama financieel goed en kan hij zijn reclamecampagne bekostigen.

De supporters hebben een gemiddeld bedrag van US$ 53 per persoon gedoneerd. Het overgrote deel, ongeveer 98 procent van de donateurs, heeft US$ 250 of minder gegeven. Het is nog niet bekend hoeveel zijn tegenstander Mitt Romney heeft opgehaald. De cijfers over de maand september zijn nog niet vrijgegeven door zijn team.

In juli had Romney een recordbedrag genoteerd. De Republikeinse presidentskandidaat ontving US$ 101 miljoen van donateurs. Het bedrag was net iets minder hoog dan de 106 miljoen die Romney in juni ontving. Obama haalde in juli 75 miljoen dollar op. In de voorgaande maand kwam hij niet verder dan 71 miljoen dollar. Op 6 november vinden de verkiezingen in de VS plaats.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May