Regering start maandag loononderhandeling ambtenaren
07 Oct 2012, 09:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De regering start maandag formeel met de onderhandelingen over salarisverhoging van ambtenaren. Allereerst ontvangen vicepresident Robert Ameerali en minister Soewarto Moestadja de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Ook met andere vakbonden die actief zijn binnen de overheid, zal er worden gesproken.

Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO, zegt aan Starnieuws dat hij niet alleen bezig is met salarissen van ambtenaren. "Bij mij gaat het om positieverbetering van ambtenaren en hier ben ik continu mee bezig. Vroeger sprak de overheid alleen met de CLO als het ging om landsdienaren. Sinds andere bonden bijgekomen zijn, is het misgegaan met de positie van de ambtenaren", meent Hooghart. Hij was tegen de invoering van het Functie informatiesysteem van de overheid (Fiso).

Rekening houden met inflatie
Eerder had Hooghart voorgesteld om aan het begin van dit jaar 5% loonsverhoging te geven aan ambtenaren en daarna in september weer 5%. "Maar dat is niet gebeurd. Ons uitgangspunt is niet meer hetzelfde", merkt de vakbondsleider op. Hij wil niet vooruitlopen op de onderhandelingen door nu percentages te noemen.

"Wat wel belangrijk is, is dat de verhoging van salaris niet moet leiden tot inflatie. Daar zal rekening mee worden gehouden", zegt Hooghart. De vakbondsleider merkt op dat vooral de ambtenaren die in de laagste schalen zijn, verbetering moeten merken. Bij de invoering van Fiso zijn die groepen nauwelijks op vooruitgegaan. Hij zal zich vooral voor die groep sterk maken bij de komende loononderhandelingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May