Breaking news: Lie A Kwie gaat van OW naar LVV
06 Oct 2012, 09:55
foto
Onderminister Abigail Lie A Kwie


Onderminister Abigail Lie A Kwie van Openbare Werken (OW), zal de overstap doen naar Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Minister Ramon Abrahams en Lie A Kwie kunnen elkaar niet vinden in taken en bevoegdheden. Zaken zijn voor onderministers ook niet duidelijk geregeld. Starnieuws verneemt dat president Desi Bouterse intussen de knoop heeft doorgehakt.

Tussen Abrahams en Lie A Kwie, topper van Pertjajah Luhur, zijn er verschillen van inzichten over het werk. Aangezien bevoegdheden van een onderminister niet duidelijk zijn, komt zij niet goed tot haar recht bij OW. Lie A Kwie was vóór haar benoeming als onderminister, onderdirecteur Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Starnieuws verneemt dat de top van Pertjajah Luhur erbij blijft dat de post van onderminister behouden moet blijven voor Lie A Kwie. Er is onderdak voor haar gevonden bij LVV, waar minister en onderminister van dezelfde partij zijn. Er is intussen een gesprek hierover geweest tussen de president en minister Hendrik Setrowidjojo van LVV. Verwacht wordt dat Lie A Kwie beter ingezet zal kunnen worden bij dit ministerie.
Advertenties

Saturday 03 June
Friday 02 June
Thursday 01 June