TTWOS solidair met contractarbeiders en uitzendkrachten (update)
05 Oct 2012, 14:30
De bond van werknemers in dienst van Telesur (TTWOS), is solidair met contractarbeiders en uitzendkrachten. Hoewel er nog geen officieel standpunt is ingenomen over het omgaan met dit verschijnsel, heeft de bond aan minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) gevraagd om in het algemeen deze groep te beschermen tegen uitbuiting.

Het TTWOS-bestuur, onder voorzitterschap van Wilfried Meyer, heeft bij een kennismakingsbezoek aan de minister met hem gesproken over actuele arbeidsvraagstukken, waaronder het fenomeen van contractarbeiders en uitzendkrachten; ook bij Telesur zijn deze in dienst. Miskin verzekerde de bond dat heel voortvarend gewerkt wordt aan de conceptwet ‘Terbeschikkingstelling arbeidskrachten door intermediairs’. Deze wet zal uitzendkrachten en contractarbeiders niet alleen bescherming, maar ook sociale zekerheden bieden.

De minister hield de bond voor dat over dit concept de vakbeweging, het bedrijfsleven en de overheid nog in overleg zijn binnen het Arbeidsadvies College (AAC), meldt de voorlichtingsdienst van ATM. Pas wanneer partijen overeenstemming bereiken zal de conceptwet voor goedkeuring naar de Raad van Ministers, de Staatsraad en het parlement worden gestuurd.

Het nieuw bestuur van TTWOS zit sinds 11 augustus aan voor een zittingsperiode van drie jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May