Communicatie en stressmanagement op World Teachers’ Day
05 Oct 2012, 04:00
foto


De Bond van Leraren (BvL) houdt in verband met World Teachers’ Day, vandaag een seminar in theater Unique met een dubbel thema: ‘Communicatie op de werkvloer’, een thema dat belicht zal worden door Humphrey Bendt en ‘Stressmanagement’ verzorgd door Harry Mungra.

Deze thema’s zijn gekozen omdat er grote behoefte bestaat aan kennis van beide zaken, maar ook omdat voldoende kennis van deze zaken een positieve ontwikkeling teweegbrengt op de werkplek en in het onderwijsproces. Het goed managen van deze problemen voorkomt conflicten en stagnaties in het arbeidsproces, meldt de BvL in een persbericht.

Sportdag
In verband met de onderwijzersdag zal tevens een sportdag gehouden worden op zondag 14 oktober in de Anthony Nesty Sporthal. Deze dag is bedoeld om de onderwijsgevenden van de vos-scholen recreatief en competitief bezig te houden en tegelijkertijd de saamhorigheid onder hen te bevorderen.

Deze dag wordt sinds 1966 jaarlijks op 5 oktober gehouden en is een belangrijke dag voor de gehele onderwijswereld. Het thema van Wereld Onderwijzers Dag is dit jaar: ‘Take a stand for Teachers’ of ‘Kom op voor Onderwijzers (en onderwijszaken)’. Het thema van dit jaar is een duidelijke oproep aan stakeholders om onderwijsgevenden te waarderen, hun rol in de maatschappij te erkennen en hen te ondersteunen in hun streven het leven van studenten en cursisten op elk onderwijsniveau te verbeteren, zegt de BvL.

Positie leerkrachten promoten
Deze dag is een gelegenheid om het beroep van onderwijsgevende in de schijnwerpers te plaatsen en de aanbevelingen van de ILO/Unesco betreffende de positie van onderwijsgevenden en de aanbevelingen van de Unesco (1997), betreffende de positie van onderwijsgevenden op hogere opleidingen te promoten. Deze instrumenten bepalen de internationale standaarden voor het beroepsonderwijs.

De onderwijsgevenden, zowel vrouwen als mannen, spelen een belangrijke rol in hun streven om in 2015 het onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen (Education For All), door toekomstige generaties klaar te stomen en daardoor duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen voor de samenlevingen, geeft de BvL aan.

Op deze dag zal men moeten denken aan de moeilijke economische en sociale omstandigheden waaronder leraren moeten werken en zal men mogelijkheden moeten vinden om de positie van de leraar en zijn werkomstandigheden te verbeteren. Hoog opgeleide, gekwalificeerde en gemotiveerde leraren, die onder gezonde en redelijke omstandigheden werken, zijn in staat aan jongeren en volwassenen kwalitatief onderwijs te bieden, besluit de BvL zijn boodschap in verband met World Teachers’ Day.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May