SLM-toestel vertraagd van Schiphol vertrokken
04 Oct 2012, 14:20
foto
Ewald Henshuys, directeur van SLM.


De vertraagde vlucht van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) uit Amsterdam wordt om middernacht op de Johan Adolf Pengel luchthaven verwacht. "De passagiers stappen nu in. Iets later dan we hadden gepland, maar het toestel moest nog vrijgegeven worden door de technici van Air France die bezig waren met het onderhoud", zegt SLM-directeur Ewald Henshuys aan Starnieuws.

Door een technisch mankement aan het landingsgestel moest het toestel gisteren terugkeren naar Schiphol. Het euvel is intussen verholpen en het toestel is vrijgegeven voor het uitvoeren van de vlucht. Henshuys zegt de irritatie van passagiers te begrijpen en het is ook moeilijk om goed te communiceren omdat groepen verspreid opgevangen zijn in hotels. Anderen zijn naar familie gegaan. Hij begrijpt dat mensen klagen over gebrek aan informatie.

"Wij moeten de veiligheidsprocedure doorlopen en zo lang je geen groen licht hebt gekregen, kunnen we niet vertrekken", benadrukt de SLM-topper. De passagiers die woensdag en vandaag zouden vertrekken uit Paramaribo, gaan nu morgenochtend weg. Verwacht wordt dat tussen twee en drie uur in de ochtend het toestel weer zal opstijgen. Henshuys vraagt passagiers en belanghebbenden om officiële informatie van de SLM af te wachten. Een passagier die in het vliegtuig naar Suriname zit, deelde Starnieuws om 14.15 uur mee dat de piloot net heeft aangekondigd dat hij zal opstijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May