Extra schoolvervoer ingezet in Saramacca
05 Oct 2012, 06:00
foto


Het district Saramacca beschikt nu over een extra schoolbus voor de avondscholieren. Voorheen werden er vijf bussen ingezet. Met deze nieuwe aanwinst zijn nu alle scholieren die een avondschool in Paramaribo bezoeken, gegarandeerd van vervoer. De bus wordt door Staatsolie bekostigd.

Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca zegt aan Starnieuws dat hij heel tevreden is met deze hulp van Staatsolie. De bussen doen nu alle routes aan en gaan zelfs tot Boskamp. In het verleden kwam het vaker voor dat scholieren om vervoersproblemen niet verder konden studeren. De dc benadrukt Staatsolie veel voor het district betekent.

Ramdhani merkt op dat hij voorstander is van dat jongeren verder studeren. “Door scholing krijg je ontwikkeling. Het is belangrijk dat wij genoeg kader hebben, want alleen zo kan een land sneller tot ontwikkeling worden gebracht. Daarnaast is het ook een positieve ontwikkeling voor de persoon zelf. Je hebt dan betere kansen in de maatschappij en een veel bredere visie”, stelt Ramdhani.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May