Loonsverlagingen brengen Argentijnse politie op straat
04 Oct 2012, 07:30
foto
De demonstranten eisen nu schriftelijke garanties van de overheid.


Duizenden manschappen van de militaire politie en de kustwacht in Argentinië zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen loonsverlagingen tot 60%. Boos scandeerden de demonstranten in Buenos Aires: “Niemand raakt het loon.”

Er zijn ook protesten gehouden in Cordoba, Rosario en andere steden. Ambtenaren verweten de verlagingen aan een administratieve fout, en beloofden het probleem op te lossen. De overheid heeft echter de top officieren van beide diensten ontslagen.

De demonstranten hebben gezworen hun protesten voort te zetten en eisen schriftelijke garanties van de overheid. "Wij zijn arbeiders, net als alle anderen, die hun families moeten ondersteunen," citeerde het persbureau Reuters Fernando Parodi, een militaire politieagent.

De besprekingen die het geschil moeten beëindigen begonnen dinsdag en gingen door tot laat in de nacht. De regering waarschuwde de stakende officieren dat geweld niet zou worden getolereerd.

Argentinië heeft in de afgelopen tijd te maken gehad met een aantal straatprotesten tegen het economische beleid van president Cristina Fernandez de Kirchner. Het staatshoofd, dat vorig jaar werd herkozen, wordt bekritiseerd voor de hoge inflatie en de strakke monetaire controle, een toename van de criminaliteit, en wat demonstranten beschrijven als wijdverbreide corruptie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May