Postboot SMS eindelijk vertrokken uit Donderskamp
04 Oct 2012, 07:12
foto
De SMS-boot is te Donderskamp zo goed en zo kwaad het ging, gerepareerd. (Foto: Mercelyn Joghie)


De postboot van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) is om 6 uur in de ochtend vertrokken van Donderskamp, aan de Wayamborivier. "Er is geen testvaart gemaakt. Dit is de testvaart voor ons. De kapitein vaart op halve kracht om te kijken hoe het roer zich gedraagt. Als alles goed gaat, zal hij meer gas geven", zegt passagier Norine Bolman die zich op de boot bevindt aan Starnieuws.

"Ik had gehoopt dat wij begeleid zouden worden. Maar de Heer daarboven is met ons. Allereerst heb ik 's morgens vroeg gebeden. Ik heb goede hoop dat wij behouden zullen aankomen", zegt Bolman. Zij is regelmatig op de 'binnendoor vaart' omdat haar familie in Donderskamp woont.

De boot moest dinsdag terugkeren naar de stad, maar het roer was defect. Het mankement is provisorisch ter plekke zo goed en zo kwaad het ging verholpen. "Nu moeten wij kijken hoe het aan toe gaat. Er zijn veel obstakels in het water, vooral drijvende boomstammen bezorgen veel last", legt Bolman uit.

Zij is blij dat in elk geval na twee dagen de terugreis kan beginnen. Als de boot op volle kracht vaart, duurt het negen uren tot Boskamp en daarna moet nog een keer zes uur van Boskamp naar Uitkijk worden gevaren. Hierna vaart de boot door het Saramaccakanaal naar Paramaribo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May