Ondiep Saramaccakanaal oorzaak mankement SMS-postboot
03 Oct 2012, 13:30
foto
Het Saramaccakanaal geeft de kapitein van de SMS-postboot veel meer hoofdbrekens dan alle rivieren bij elkaar. (Foto: Edward Troon)


“De bemanning en een basja van Donderskamp zijn nu bezig met de reparatie van de postboot”, zegt Gerrel Boldewijn, operations manager van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS). “Met de lasmachine van de dorpskapitein wordt het euvel verholpen.”

Kapitein Ruberto Joghie van het Inheemse dorp bevestigt tegenover Starnieuws de geboden assistentie. “Ik ben nu in de stad, maar heb de hoofdbasja telefonisch opdracht gegeven om de bemanning te helpen met een lasmachine en stroomgenerator. We moeten helpen, het is bij mijn weten de eerste keer dat de boot een dag later uit het dorp vertrekt.”

Kanaal ondiep
De SMS Wayambodienst is de rivierverbinding tussen Paramaribo, Corneliskondre en Donderskamp. De postboot vaart via het Saramaccakanaal ‘binnendoor’ naar de Saramacca- en Coppenamerivier om uiteindelijk de twee inheemse dorpen aan de Wayambo te bereiken. Boldewijn geeft aan dat in het Saramaccakanaal de boot veel schade oploopt. Het kanaal is op veel plekken dichtgeslibd en ondiep, waardoor modder in het koelsysteem van de motor terecht komt. “We hebben in de afgelopen twee jaren al twee keer de scheepsmotor vervangen”.

Volgens de operations manager is dat nog niet alles. “Iedereen die langs het kanaal zit, dumpt zijn rommel erin. Van boomstammen, houtblokken, koelkasten, vriezers, wasmachines, fietsen, bromfietsen tot autowrakken worden erin gegooid. Het ministerie van Openbare Werken moet het kanaal ophalen. Ik heb dit probleem verschillende keren met hen besproken, maar heb tot nu toe geen positief resultaat.”

Veel hoofdbrekens
Boldewijn zegt dat de bemanning steeds meer ertegen opziet om door het kanaal te varen. Het is meer regel dan uitzondering dat de boot vastzit in de grote partijen drijvend gras. Soms moet de bemanning zwemmend een drijvende boom langs de oever vastbinden, zodat deze op de terugweg niet nogmaals een obstakel kan vormen.

"Uiteindelijk geeft het kanaal ons bedrijf veel meer hoofdbrekens dan alle rivieren bij elkaar", verzucht Boldewijn. De operations manager verwacht dat de reparatie voor het einde van de middag zal zijn afgerond. “Dan brengen we onze passagiers, 24 volwassenen (twee toeristen) en drie kinderen veilig naar Paramaribo.”

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May