Rijstboeren bundelen zich en willen gesprek met Bouterse
02 Oct 2012, 05:00
foto


Harrinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie, en Bramdew Rampadarath van de Vereniging van Padie Producenten zijn teleurgesteld. Zij hebben zich met elkaar verzoend en een gezamenlijke brief opgesteld voor president Desi Bouterse. Maar het staatshoofd is gisteren niet naar Nickerie afgereisd, zoals eerder afgekondigd door assembleelid Rashied Doekhie.

Oemraw had bij meerdere gelegenheden gezegd dat hij niet zou samenwerken met Rampadarath. Hij merkt tegenover Starnieuws op dat in het belang van de rijstsector hij toch besloten heeft zijn eerder ingenomen standpunt te verlaten. Anderen hebben hem hierover ook gesproken. Eerder stelde Doekhie dat Bouterse niet zal praten met de rijstsector als er geen eenheid is tussen hen.

Willen gesprek met president
Rampadarath zegt dat om de president te kunnen spreken Doekhie geëist had dat er samengewerkt moest worden. "We hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ook al is de president niet meer gekomen naar Nickerie, wij willen in Paramaribo met hem praten over de knelpunten en de oplossingen", benadrukt Rampadarath. Hij wijst erop dat de nood hoog is.

De boerenorganisaties hebben in de brief die zij hebben opgesteld voor de president hun prioriteiten aangegeven. Zij willen uitbetaling van de incentive die beloofd was. Import van ureum door de overheid staat op hun lijstje en afschaffing van government-take op brandstof. De opkoopprijs van padie is ook een heet hangijzer. De boerenorganisaties willen ook dat de afzetmogelijkheden van padie en rijst in het buitenland alle aandacht moeten krijgen. Oemraw en Rampadarath hopen dat de president hen op korte termijn ontvangt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May