Simons wil begrotingsbehandeling dit jaar afronden
02 Oct 2012, 08:00
foto
President Desi Bouterse overhandigde de vorige week de begroting symbolisch aan De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons ziet graag dat de leden van het parlement eraan meewerken dat de begrotingsbehandeling niet langer duurt dan december. “Als parlement zie je graag dat de regering het nieuwe jaar begint met de begroting die zij voor dat jaar heeft ingediend”, zegt de Simons aan Starnieuws. Donderdag wordt in een huishoudelijke vergadering over de officiële organisatie van deze begrotingsbehandeling vergaderd.

Simons zegt dat zij met alle fracties in het parlement reeds gesproken heeft over de organisatie van de begrotingsbehandeling. “Maar het officiële besluit moet in de huishoudelijke vergadering worden genomen, dus kan ik nu niet veel daarover zeggen. Wel staat vast dat de begrotingsbehandeling zal beginnen met volkshuisvesting en woningbouw”, deelt Simons mee.

Onderbreking
Simons verwacht dat de behandeling van huisvesting en woningbouw, medio oktober zal beginnen. Hierna zal worden aangevangen met de rest van de begrotingsbehandeling. De debatten zullen worden onderbroken voor een week omdat in november Suriname gastland is van de ACP/EU-vergadering in Paramaribo. Meer dan 500 parlementariërs van de Europese Unie, de Caribische, Afrikaanse en Pacifische landen komen naar Suriname.

De assembleevoorzitter hoopt dat met de break om de ACP/EU vergadering ook de eerste ronde van de begrotingsbehandeling zal zijn afgerond. “Dan kan de regering zich ook goed voorbereiden op de tweede ronde”, zegt Simons. Zij zegt dat in elk geval administratief en logistiek het parlement voorbereid is. De regering heeft alle begrotingen en de financiële nota reeds opgestuurd naar het college.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May