Kinderen Saramacca krijgen schoolpakket
01 Oct 2012, 15:30
foto
Jeugdparlementariër Jaiwansingh Gajadien verstrekt een schoolpakket aan een scholier in het district Saramacca. (Foto: Samie Ramjiawan)


Jeugdparlementariërs en MDG-officers hebben zich dit jaar ingezet om de scholieren extra te stimuleren voor het nieuwe schooljaar dat vandaag is gestart.

Zo is jeugdparlementariër Jaiwansingh Gajadien sinds vrijdag bezig schoolpakketten te verstrekken in het district Saramacca. Op de Openbare scholen Jarikaba, Groningen en Tijgerkreek zijn er al honderd pakketten verstrekt. De pakketten vertegenwoordigen een waarde van SRD. 80. De verstrekking van de pakketten is voortgezet in het weekend en wordt vandaag afgesloten.

Niet alle kinderen zijn namelijk gekomen op de plaats waar ze hun pakket moesten afhalen. Gajadien besloot toen om de pakketten thuis te bezorgen. Hij zegt dat hij tijdens zijn verkiezingscampagne voor jeugdparlementariër aan huis is geweest bij jongeren. Het contact met zijn ondersteuners wijst Gajadien niet te verliezen.

Inspraakorgaan
De jeugdparlementariër heeft bij het samenstellen van de pakketten hulp gekregen van Idries Taus, hoofdbeleidsadviseur van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, en andere individuen. Bij elk pakket hoort ook een schooluniform. Gajadien zegt dat hij vandaag naar diverse scholen in het district gaat om de jeugdigen te motiveren hun best te doen. Hij wil ook de problemen waarmee de scholieren kampen aanhoren en deze met zijn inspraakorgaan, het Jeugdparlement, oplossen.

Gajadien heeft de kinderen en ouders gewezen op de maatregelen die de regering heeft getroffen om het onderwijs te verbeteren. Hij zei dat na 8 oktober er op 67-glo scholen huiswerkbegeleiding, na-schoolse opvang en recreatie-ontwikkeling zal zijn. Gajadien heeft beloofd het schoolpakkettenproject volgend jaar weer uit te voeren. Wie een schoolpakket wil hebben, moet eerst zijn overgegaan.

Samie Ramjiawan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May