Venezolaanse oppositieleden doodgeschoten
01 Oct 2012, 05:00
foto
President Hugo Chavez en zijn uitdager Henrique Capriles


Met nauwelijks een week te gaan voor de presidentsverkiezingen in Venezuela, zijn drie politici van de oppositie doodgeschoten tijdens een campagne-bijeenkomst.

Antonio Valero behoorde tot de oppositiepartij First Justice en Omar Fernandez en Hector Rojas waren onafhankelijke politici. De politieke partij First Justice zei dat ze bezig waren met het voeren van campagne in de staat Barinas, toen gewapende mannen de twee vanuit een busje doodschoten.

Getuigen zeiden dat het busje toebehoorde aan de staatsoliemaatschappij PDVSA, maar dat is niet bevestigd door de autoriteiten. In een verklaring stelde de partij dat er een vergadering was gepland in Barinas, de geboorteplaats van president Hugo Chavez, maar dat de weg was geblokkeerd door aanhangers van de regering.

Toen Valero en Fernandez hun auto verlieten om te proberen toegang te krijgen, werden ze beschoten door gewapende mannen in een bestelwagen, verklaart de partij. De komende verkiezingen zijn volgens analytici de zwaarst bevochten sinds meer dan een decennium.

Vrees voor geweld
Chavez en zijn tegenkandidaat Henrique Capriles ronden in de komende dagen hun campagnes af. De verkiezingen worden op 7 oktober gehouden. Er zijn meerdere geweldsincidenten geweest tijdens de verkiezingscampagne.
Supporters van beide kandidaten gooiden eerder deze maand stenen naar elkaar toen Capriles probeerde een mars te houden door de stad Puerto Cabello. Vier mensen raakten begin september gewond bij een schietpartij die tijdens een oefenstemming uitbrak.

Gewelddadige misdaad is een belangrijke zorgpunt voor de kiezers. De vrees bestaat dat het geweld verder zal losbarsten bij deze zwaar bevochten Venezolaanse verkiezingen in meer dan tien jaar. President Chavez is sinds 1999 aan de macht, maar werd vorig jaar gediagnosticeerd met kanker. Meer dan 30
oppositiepartijen steunen de enige tegenkandidaat, Capriles, die de linkse president heeft uitgedaagd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May