Suriname en Argentinië verdiepen relatie
30 Sep 2012, 05:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en Argentijnse collega Héctor Marcos Timerman. (Foto: Buza)


De Republiek Suriname en de Argentijnse Republiek gaan technische samenwerking aan. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en Argentijnse collega Héctor Marcos Timerman hebben op vrijdag in New York de bestaande vriendschapsbanden versterkt.

Deze overeenkomst moet de technische samenwerking tussen beide landen bevorderen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Door deze samenwerking zijn beide landen in staat programma’s te initiëren en uit te voeren op gebieden die prioriteit genieten bij projecten, van wederzijds belang. De landen zullen ervaring en kennis uitwisselen in overeenstemming met het hun ontwikkelingsbeleid. Met de overeenkomst bevestigen de landen opnieuw hun wederzijdse bereidwilligheid te werken aan de voortzetting van de doelstellingen en idealen van de Zuid-Zuid samenwerking.

Ambassade
Lackin stelt dat er bewustwording plaatsvindt van het voordeel dat er bestaat over de basisprincipes op bilateraal niveau. Hij meent dat de totstandkoming van een breed en systematisch referentiekader voor de samenwerking tot wederzijdse voordelen kan leiden.

Suriname en Argentinië zijn op 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen aangegaan. Onlangs was er een Argentijnse delegatie op een werkbezoek in Suriname, die aangaf een ambassade te zullen vestigen in Paramaribo ultimo 2012. De gesprekken hiertoe zijn in een vergevorderde staat, volgens Buitenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May