Mac Donald in race voor plv Commissaris Mensenrechten
29 Sep 2012, 19:00
foto
Ambassadeur Henry Mac Donald


Ambassadeur Henry Mac Donald is door de Caricom voorgedragen als plaatsvervangend Commissaris Mensenrechten in het bureau van de Hoge Commissaris voor Mensenrechten in Genève. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, die in New York is, zegt dat de voordracht volledig past binnen het beleid van de regering om zoveel mogelijk Surinamers in regionale en internationale organisaties benoemd te krijgen.

De Caricom gaf volgens een persbericht van Buitenlandse Zaken de volle ondersteuning aan de voordracht van Mac Donald, die Permanent Vertegenwoordiger van Suriname is bij de Verenigde Nates. Lackin zegt dat deze Mensenrechten Commissie een heel belangrijk orgaan is. Mac Donald die voorzitter is van de Derde Commissie kan, indien de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties goedkeuring aan de Caricom voordracht verleent, de plaats van de huidige plaatsvervangend Hoge Commissaris, mevrouw Kyung-wka Kang innemen. Zij zal, na zes jaar in de functie te hebben gediend, deze aan het eind van het jaar neerleggen.

De plaatsvervangend Hoge Commissaris legt verantwoordelijkheid af aan de Hoge Commissaris en fungeert als vervanger en geeft leiding en supervisie aan de mondiale mensenrechten programma’s en activiteiten.
Mac Donald zegt dat velen er niet bij stil staan dat Suriname in de afgelopen 15 jaren gebouwd heeft aan zijn internationale mensenrechten expertise. "We beginnen nu pas de vruchten te zien, daar steeds meer Surinamers belangrijke posities in de internationale mensenrechten instituten en lichamen beginnen te ambiëren en ook in te nemen." Caricom verwacht dat de voordracht goedgekeurd wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May