Directeur-EBS noemt actie personeelsbond ‘onbegrijpelijk’
28 Sep 2012, 16:00
foto


Directeur Kenneth Vaseur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) noemt de actie van de personeelsbond ‘onbegrijpelijk en raar’. “We zijn in onderhandeling met de bond en ik snap helemaal niet wat deze plotselinge actie te betekenen heeft”, zegt Vaseur aan Starnieuws.

De EBS-directeur is vanmorgen door bondsvoorzitter Steve Geerlings in kennis gesteld dat de werknemers aangesloten bij de bond in actie gaan. Dit is besloten op een algemene ledenvergadering. De actie heeft een landelijk karakter.

Studietoelage
Geerlings zegt aan Starnieuws dat de bond vanaf vanmorgen in beraad is. De reden hiervoor is dat de directie hem plotseling tegen alle afspraken in heeft meegedeeld dat de studietoelage aan het personeel nog niet kan worden uitbetaald en wordt verschoven. De bond heeft toen gevraagd om alvast een voorschot te kunnen krijgen op de inflatiecorrectie die aan het EBS-personeel wordt gegeven.

Het gaat om een inflatiecorrectie sinds januari dit jaar tot nu. De directie heeft echter niets van zich laten horen. “Het personeel heeft gerekend op de studietoelage of de voorschot, om nog net schoolspullen te kunnen kopen. Nu is dat helemaal weggevallen”, zegt Geerlings.

Dienstverlening normaal
Volgens de voorzitter van de personeelsbond bij de EBS, zijn alle afdelingen en diensten in beraad. “Het gaat om meer dan duizend medewerkers”, deelt hij mee. Alleen de hoofdcentrale heeft dispensatie gekregen normaal te werken. De bond komt maandag weer bijeen. Als er geen verandering komt in de situatie en de directie halsstarrig blijft, wordt het actiemodel van de bond verscherpt, zegt Geerlings.

Vaseur ontkent dat het om het volledige personeel gaat. “Een deel van het personeel is wel in actie maar een ander deel werkt gewoon, waardoor de dienstverlening normaal kan plaatsvinden”, zegt hij. In het telefonisch onderhoud met de directeur heeft Geerlings de reden van de actie aan hem uitgelegd. Over het deel van het personeel dat wel werkt, zegt Geerlings dat het voornamelijk contractanten zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May