LVV herstelt wegen en kleidammen in de droge tijd
27 Sep 2012, 13:00
foto
LVV regio-West is bezig met het onderhoud van wegen en kleidammen.


De kleidammen in Wageningen, Lijn 4 en Lijn 6, zijn in de afgelopen dagen van zand voorzien door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), regio-West. Ook is hun regulier onderhoud intensiever aangepakt. Padiboeren uit dit gebied zullen hun arealen nu met minder problemen kunnen afoogsten en klaarmaken voor het nieuwe seizoen. In totaal zal men 14.7 km bezanden.

In het ressort Henar zal in deze periode 10 km aan kleidammen van zand worden voorzien in de series E tot en met L. De overige delen van Wageningen te weten, Lijn1 10 km, Lijn2 6.8 km, Lijn3 8.5 km en Lijn5 6.8 km, komen in de maanden oktober tot en met december aan de beurt. Verder zal in ressort Henar bij de uitbreiding Groot-Henar, 3.4 km aan kleidammen bezand worden.

De padiboeren krijgen zo de kans om optimaal hun areaal te bewerken.
“Het is de bedoeling dat de landbouwers zich zo min mogelijk zorgen hoeven te maken over de infrastructuur waardoor zij zich beter kunnen concentreren op de verlaging van hun productiekosten, en het bereiken van een hogere opbrengst van betere kwaliteit”, zegt de coördinator van LVV Nickerie, Guido van der Kooye aan Starnieuws.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May