Weer vissers beroofd; drie worden vermist
26 Sep 2012, 13:30
foto


De politie vreest voor het leven van drie vissers die sinds 19 september worden vermist. Vier mannen die op Coppenamepunt aan het vissen waren, werden overvallen door vier gemaskerde en gewapende zeerovers. De vissers werden mishandeld en beroofd. Daarna werden zij gedwongen om overboord te springen.

Een van de vissers zag kans om de oever te bereiken. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat een voorbijganger gisteren iemand om hulp hoorde roepen. Hij ontdekte het slachtoffer en bracht hem naar de politie van Groningen om aangifte te doen.

In ziekenhuis beland
Terwijl de visser zijn verhaal deed en uitlegde wat er gebeurd was, kreeg hij een inzinking. Een plaatselijke arts is erbij gehaald. Besloten werd dat de man naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo moest worden vervoerd. Daar is hij opgenomen en is niet aanspreekbaar.

Naarden zegt dat van de drie andere vermisten elk spoor ontbreekt. De man die nu in het ziekenhuis ligt, vertelde nog dat de zeerovers Engels spraken. Ze waren gewapend met vuistvuurwapens en houwers. De politie heeft geen namen van de drie vermisten. Naarden zegt dat aan de man die aangifte deed, duidelijk te zien was dat hij heel lang in het water heeft doorgebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May