Minov verzekert alle leerlingen collectief
26 Sep 2012, 01:00
foto


Alle leerlingen van de basis- en voortgezet onderwijs junioren (voj) worden collectief verzekerd. Dit houdt in dat de leerlingen per 1 oktober volledig verzekerd zijn. Individuele schoolleiders hoeven hun leerlingen niet meer te verzekeren.

Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zegt in een persbericht ervan overtuigd te zijn dat alle schoolleiders ondersteuning geven aan dit besluit. Dit in het belang van het onderwijs en de voortgang van het onderwijsproces waarin het kind centraal staat. Van schoolleiders wordt verwacht dat ze zich creatief zullen opstellen bij het voortdurend werken naar oplossingen voor een werkbare situatie voor alle betrokkenen.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld en de ouderbijdrage voor het schooljaar 2012/2013 voor basis- en voj zijn afgeschaft. Deze maatregel geldt voor openbare én bijzondere scholen.
Met het bestuur van de bijzondere scholen heeft het Minov op 28 augustus overeenstemming bereikt over de wijze van subsidiëren. Het inschrijfgeld en de ouderbijdrage per leerling worden in tranches gestort op de bankrekeningen van de stichtingen aangesloten bij de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs (FIBOS).

Het ministerie van Financiën heeft dinsdag de eerste tranche van het te storten bedrag overgemaakt. De 2e tranche wordt in januari 2013 gestort op de rekeningen van desbetreffende scholen.
Alle schoolleiders zijn de vorige week opgeroepen om een kwitantie voor de ‘betaling bijdrage inschrijfgeld’ te tekenen. Schoolleiders konden zich tot en met zaterdag wenden tot het directoraat Onderwijs voor het tekenen van deze kwitantie. De uitbetaling geschiedt eveneens in tranches. De tweede tranche van uitbetaling vindt plaats in januari 2013.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May