Jeugdparlementariër stimuleert jeugd met schoolpakketten
26 Sep 2012, 03:00
foto
Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie samen met de schooljeugd van Marijkedorp. De kinderen hebben een schoolpakket van hem ontvangen.


Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie van het district Marowijne heeft dinsdag in het gemeenschapscentrum van Marijkedorp 35 schoolpakketten uitgereikt aan scholieren van dit dorp. Naast Marijkedorp, krijgen in ressort Albina de dorpen Erowarte en Tapoekoe eveneens elk 35 pakketten. Albina Centrum krijgt 100 stuks.

Met de eerste schenkingen heeft Ligorie een aanvang gemaakt met het uitdelen van 500 schoolpakketten aan behoeftige scholieren in Marowijne. Al drie jaren achter elkaar doet de jeugdvertegenwoordiger deze geste aan de doelgroep in zijn kiesdistrict.
Van first lady Ingrid Bouterse heeft hij een donatie van vijftien schooltassen met inhoud ontvangen. De rest komt van het bedrijfsleven en andere instanties.

Niet iedereen kan hosselen
Ligorie zegt dat zijn contactpersonen de selectie van de kinderen hebben gedaan.
Zijn streven is erop gericht dit project met meer pakketten uit te breiden. "Komend schooljaar willen we 2000 schoolpakketten verdelen", zegt Ligorie.
"We moeten de schooljeugd blijven ondersteunen en stimuleren", benadrukt hij.

Mede met het oog op het nieuwe schooljaar drukt Ligorie de jeugd van Marowijne op het hart om vanaf de eerste dag de leerstof bij te houden en niet op te sparen.
Het district Marowijne kent een cultuur van hosselen. Ligorie wijst erop dat niet iedereen kan hosselen. "We hebben ook mensen nodig om beleid te maken", meent de jeugdvertegenwoordiger. Hij benadrukt ook het belang van een gezond leefmilieu. Ligorie doet een beroep op de leerlingen zorgvuldig om te gaan met de scholen, die in de vakantie een schoonmaakbeurt hebben gekregen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May