Dc Ramdhani: Family Day wordt een terugkerend project
24 Sep 2012, 06:00
foto
De 'Family-day' op Groningen, in het district Saramacca, werd goed bezocht.


Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca heeft besloten dat de ‘Family-day’ een terugkerend evenement wordt. Deze activiteit heeft zondag meer dan 5000 bezoekers getrokken en is geslaagd, zegt Ramdhani aan Starnieuws. Deze dag is samen met de ‘Friends’ georganiseerd.

Ramdhani denkt om in april 2013 weer zo een evenement te organiseren. “De mensen genieten en Groningen wordt nu beter belicht. Ons doel is bereikt. We hebben het district meer bekendheid gegeven en de watersport bevorderd. We hopen meer toeristen te verwelkomen in het district. Ik ben meer dan tevreden met de opkomst”, blikt Ramdhani met een goed gevoel terug.

Sociaal doel
De dc deelt mee dat de opbrengsten van dit evenement naar een sociaal doel zullen gaan. Gedacht wordt om de volgende week een voedingspakket te geven aan minder draagkrachtigen. Het zal gaan om weduwen, alleenstaande moeders, seniorenburgers en gezinnen die het financieel erg moeilijk hebben. Ramdhani merkt op dat het bedrijfsleven goed heeft geparticipeerd. “We hebben veel sponsoring uit het bedrijfsleven gekregen. De organisatie Friends en het districtscommissariaat hebben samen met de sponsoren dit evenement mogelijk gemaakt. Daarnaast hebben de plaatselijke bewoners de gelegenheid gekregen om hun goederen te verkopen”, stelt de dc.

Ramdhani voelt zich trots door de uitspraken van president Desi Bouterse. De president heeft opgemerkt dat dc’s niet alleen op de overheid moeten wachten om activiteiten in hun districten te ontplooien. Ook zonder de overheid moeten er eigen initiatieven worden ondernomen. De 'Family-day' is een goed voorbeeld hiervan, gaf de president een schouderklopje aan de organisatie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May