96% van telblokken census, afgewerkt
23 Sep 2012, 14:30
foto


Tot nu toe is 96% van de 966 telblokken waarin het land verdeeld is voor de volkstelling, afgewerkt. Van 5 tot 19 oktober zal er steekproef genomen worden in meer dan 100 telblokken om na te gaan of alle huizen zijn aangedaan. Tijdens de vorige volkstelling, acht jaar geleden, was 3.2% onder realisatie. Nu is het de bedoeling om het percentage lager te laten zijn.

De directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) en trekker van de census, Iwan Sno, zei vanmiddag in Welingelichte Kringen op Radio ABC dat zaken op schema zijn. Op vragen van panelleden benadrukte Sno nogmaals dat de gegevens die worden verkregen uit de volkstelling niet doorgestuurd worden naar de belastingen of andere diensten. Veel mensen zijn vaak bang ervoor dat de gegevens anders gebruikt zullen worden. Vooral op de vraag van het inkomen, zijn mensen huiverig.

Huis aan huis tellen
Niet in alle landen ter wereld worden er huis aan huis volkstellingen gehouden. In Scandinavische landen en ook Nederland vindt de telling administratief plaats. Die landen vinden dat hun administratie van dien aard is waardoor ze niet huis aan huis de telling hoeven te verrichten.

Sno merkt op dat nog steeds de meeste landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties nog huis aan huis tellingen houden. Anderen doen dat modern en elektronisch. Suriname ziet nog steeds heil in een huis aan huis telling, waar mensen worden geïnterviewd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May