Werkzoekenden zullen na registratie vaktrainingen volgen
20 Sep 2012, 22:00
foto
Het hoofd van de afdeling Arbeidsbemiddeling, Joan Rellum, geeft instructies aan werkzoekenden.


Programma’s die uitgevoerd worden in het district Coronie moeten direct uitvoerbaar, resultaatgericht en inkomensverhogend voor de districtsbewoners zijn. Districtscommissaris van Coronie, Harold Sijlbing deelde dit mee aan de delegatie van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) die bij hem op bezoek was. De delegatie was er voor het uitvoeren van het project Registratie van werkzoekenden.

Een afgevaardigde van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) was ook aanwezig tijdens de ontmoeting. Sijlbing sprak met de delegatie ook over in uitvoering zijnde en op te zetten investeringsprojecten. Hij vroeg speciale aandacht voor het vergroten van het bewustzijn over toerisme in Coronie, de agrarische productie en de samenwerking tussen afdelingen van ATM en LVV.

Landelijk karakter
In Coronie zijn 189 werkzoekenden geregistreerd. ATM zal na het bezoek vaktrainingen voor de woningbouw in het district opzetten. Intussen is de training Voedselveiligheid begonnen op initiatief van de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE). 17 Coroniaanse voedselverwerkers doen aan deze training mee. Het gaat om personen die zich bezighouden met de productie van onder meer cocosolie, chips, pinda sambal en gekonfijt fruit.

Het project Registratie van werkzoekenden wordt in meerdere delen van het land uitgevoerd. Te Abrabroki, Awaradam, Saron en Beekhuizen zijn 43 werkzoekenden geregistreerd. 13 personen staan op de lijst voor registratie; zij moeten nog bescheiden inleveren zoals een geldig identiteitsbewijs, een pasfoto en originele schooldiploma’s. De beroepen waarvoor de meeste werkzoekenden belangstelling hebben zijn administratiemedewerker, bejaardenverzorgster, serveerster en verkoper/ster. De volgende registratie is op 9 oktober 2012 in het jeugdgebouw van de EBGS te Tammenga.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May