Kosten parkeerplaats SZN gedrukt door arbeid gedetineerden
20 Sep 2012, 20:00
foto
De gedetineerden met hun oorkonde van het SZN.


Zes weken na aanvang van de werkzaamheden, is deze week de betegelde parkeerplaats van het L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) opgeleverd. Twaalf gedetineerden van de strafinrichting Hazard, hebben onder bewaking van penitentiaire ambtenaren de parkeerplaats bestraat. Met dit project heeft het SZN ruim SRD 50.000 bespaard.

Om de kosten te drukken had de directie van het SZN een beroep gedaan op de ministeries van Openbare werken (OW), Regionale Ontwikkeling (RO) en Justitie en Politie (J&P). De verschillende ministeries zijn goed ingekomen. OW nam de directievoering voor zijn rekening, RO stelde een graafmachine met operator ter beschikking en het directoraat Delinquentenzorg van J&P zorgde voor de werknemers door de gedetineerden toestemming te geven de werkzaamheden uit te voeren.

De afsluiting van het project had een feestelijk tintje. De directie bood de uitvoerders een etentje aan in de grote vergaderzaal van het SZN. De gedetineerden kregen als blijk van waardering een oorkonde en een pakket bestaande uit onderhoudsspullen van het ziekenhuis. Zij gaven op hun beurt de directeur van het SZN, Antoine Elias, een fotolijst als aandenken.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May