Kwatta markt neemt nieuwe vleugel in gebruik
19 Sep 2012, 13:30
foto
De nieuwe vleugel van de Kwatta markt te Derde Rijweg.


Na maanden van voorbereiding en uitvoering is vandaag een nieuwe vleugel van de Kwatta markt te Derde Rijweg in gebruik genomen. Naast de 550 standhouders, kunnen nu nog 100 worden geaccommodeerd op de ‘Zondagmarkt’.

Voorzitter Ewald Blankendal memoreert dat de markt sinds jaar en dag in de consumptiebehoefte van de samenleving voorziet. De uitbreiding was nodig om meer gezinnen tegemoet te komen en ook de wensen van de consument in vervulling te laten gaan. De marktbezoeker heeft met de uitbreiding een ruimere keus aan groenten en fruit op de woensdag, vrijdag en zondag.

Eerder dit jaar werd er ook een aparte afdeling ‘biologisch geteelde’ groenten en fruit in gebruik genomen waar de consument enthousiast op reageerde. Blankendal zegt dat de uitbreiding op eigen kracht is bereikt. De markt blijft zich ontwikkelen zonder medewerking van de overheid. Hoewel het bestuur blij is met deze mijlpaal, wordt er nog geen feest gevierd. Het bestuur zal actie blijven ondernemen om een eigen grondbriefje van de overheid te verkrijgen. “Daarna pas zal er feest gevierd worden”, stelt Blankendal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May