BEP-actiegroep kan geen kandidatenlijst meer indienen
19 Sep 2012, 11:30
foto


De actiegroep van de BEP, met als woordvoerder Freddy Linga, had aangekondigd dat er een kandidatenlijst ingediend zou worden voor een nieuw bestuur. Linga zegt aan Starnieuws dat dit niet mogelijk blijkt te zijn omdat de voordracht al op 25 februari moest geschieden. Hier waren zij niet op de hoogte van omdat op die dag ook besloten werd Diana Pokie en Waldie Ajaiso te royeren uit te partij.

"29 van de 33 kernen in Brokopondo en een groot deel van Sipaliwini waren hiervan niet op de hoogte", zegt Linga. Hij is niet tevreden over de gang van zaken binnen de partij. Hij merkt op dat er een verkiezing wordt gehouden voor een nieuw hoofdbestuur, maar een groot deel van de achterban heeft hier geen inbreng in.

Op papier
Sinds het royement van Pokie en Ajaiso is doorgevoerd, bezoeken veel partijgenoten het BEP-centrum niet meer. "De partij bestaat voor 90 procent op papier", stelt Linga. Hij benadrukt dat niet alleen Pokie, Ajaiso en ex-minister Linus Diko opzij zijn gezet door het BEP-bestuur. "Maar de mensen die deze toppers ondersteunen, zijn in feite ook weggejaagd. Zij participeren niet meer binnen de partij", meent Linga.

Op 29 september wordt de nieuwe voorzitter van de partij gekozen. "En zoveel mensen zijn uitgesloten van zo een belangrijke activiteit. De meerderheid van Brokopondo en Sipaliwini doet niet mee", voert Linga aan. Hij zegt dat deze zaak niet zo gelaten zal worden. De actiegroep zal zeker protesteren bij de verkiezing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May