Compositie Gilly Creebsburg gekozen als Carifesta-lied
18 Sep 2012, 19:30
foto
De compositie van Gilly Creebsburg is door Ramon Williams (rechts) overhandigd aan Stanley Sidoel, directeur van Cultuur (midden) en de voorzitter van de Carifesta-commissie, Ivan Graanoogst. (Foto: Raoul Lith)


De compositie van Gilly Creebsburg is uit een bestand van veertien inzendingen gekozen als winnend Carifesta-lied. De uitslag is vandaag bekend gemaakt door een ‘Carifesta song commissie’ en overhandigd aan directeur Stanley Sidoel van het directoraat Cultuur en Ivan Graanoogst, voorzitter van de Carifesta-commissie.

Volgend jaar augustus zal Carifesta, het Caribisch cultuur en artistiek festival, in Suriname worden gehouden. Het Carifesta-lied van Creebsburg wordt gezien als “de compositie die het meest uiting geeft aan de Surinaamse en Caribische cultuur, maar ook en identificatie is voor de verschillende culturen die er zijn”, zegt commissie coördinator Ramon Williams.

Arrangeurs aan de slag
Vandaag is het basis materiaal (tekst en melodie) overhandigd. De commissie en het directoraat zullen ervoor zorgen dat binnen twee dagen professionele arrangeurs ermee aan het werk gaan en een eindproduct vervaardigen. Midden oktober zal dit lied worden gepresenteerd aan de gemeenschap en de andere lidlanden van de Caricom. Williams zegt dat professionele zangers en zangeressen gevraagd zullen worden het nummer te vertolken.

Williams deelt mee dat van de veertien inzendingen zeker de helft bestond uit goede composities die in aanmerking konden komen om gekozen te worden. Echter werd de inzending van Creebsburg unaniem gekozen door de vier leden tellende commissie. De leden hebben elk afzonderlijk geluisterd naar de nummers. “Williams verzekert dat de compositie van Creebsburg een is om op trots op te zijn. Het biedt mogelijkheden er veel meer mee te doen. “We kunnen Suriname hiermee op de kaart brengen”, stelt Williams in het vooruitzicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May