Venezolaanse en Guyanese vissers gearresteerd
18 Sep 2012, 14:00
foto


Een Venezolaanse en een Guyanese boot met totaal twaalf personen aan boord, zijn aangehouden door de afdeling Marine van het Nationaal Leger. De mannen waren in Surinaamse wateren aan het vissen. De boten, de gevangen vis en de vissers zijn overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie voor verder onderzoek.

De vissers zijn in verzekering gesteld. De buit en de boten zijn in beslag genomen. De politie voorlichting meldt dat de Guyanezen een internationaal verboden methode van vissen gebruikten, namelijk het zogenaamde kooi-vissen. Bij deze manier van vissen worden beschermde dieren zoals schildpadden gedood als zij in zo'n kooi-net terecht komen. Het gaat om 45 kooien,die vernietigd zullen worden.

Ongeveer drie weken geleden had de Marine al een Venezolaanse vissersboot in beslag genomen en daarbij negen vissers aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude. Deze zaak is buiten proces afgehandeld. Er is US$ 23.500 aan boete betaald, waarna de vissers het land zijn uitgezet. De door hun gevangen vis is in beslag genomen en verkocht voor ongeveer US$ 1000. Het geld is in de staatskas gestort.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May