Grote klopjacht ontsnapte gevangenen Mexico
18 Sep 2012, 16:00
foto


Meer dan 130 gevangenen zijn uitgebroken uit een Mexicaanse gevangenis in de buurt van de Amerikaanse grens. De provinciale overheid heeft beloningen uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van de ontsnapten.

De gevangenen zijn ontvlucht door een tunnel te graven vanaf de timmerwerkplaats van de gevangenis tot een omheining. De directeur van de gevangenis en twee andere medewerkers worden verantwoordelijk gehouden voor het incident in de instelling in Coahuila. Er is een massale klopjacht aan de gang. De Amerikaanse autoriteiten zijn alert in geval de ontsnapte gevangenen de grens proberen over te steken.

Ongeveer 132 mannen wisten het gevang in de stad Piedras Negras, die grenst aan de Eagle Pass in het noorden van Texas te ontvluchten. Eén voor één, gingen de gevangenen door een tunnel van 2,9 m diep en 7m lang, zei procureur-generaal Homero Ramos in een verklaring op de lokale tv.

Penibele gevangenissysteem
De provinciale overheid heeft beloningen van 200.000 pesos (US 15.600 dollars) aangeboden voor informatie die leidt tot de arrestatie van elke gevangene. Dit is niet de eerste keer dat een dergelijke massa uitbraak heeft plaatsgevonden in Coahuila. Het is wel veruit één van de grootste in de afgelopen jaren.

Dergelijke gebeurtenissen benadrukken alleen maar de penibele toestand van het gevangenissysteem in Mexico voor de nieuwe regering van president Enrique Pena Nieto. Het nieuwe staatshoofd begint zijn werkzaamheden op 1 december. De gevangenishervorming is volgens analisten echter niet één van de belangrijke prioriteiten van zijn regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May