Woningbouwprogramma nu ook via de website te volgen
17 Sep 2012, 02:00
foto


Om de samenleving continu op de hoogte te houden over de ontwikkelingen rond het landelijke woningbouwprogramma, is een website ontwikkeld. De bouw van de woningen op Hanna's Lust fase 3 vordert, terwijl vorige week op Hanna's Lust fase 2 het aantal van de 78 gebouwde huizen is overgedragen aan nieuwe eigenaren. De aannemers zijn de woningen op fase 2 aan het afronden. Geïdentificeerde projecten op onder andere Leiding 10A en Julianaweg te Vredenburg worden intussen bouwklaar gemaakt.

Op de website wordt opgemerkt dat bij de installatie op 13 april vorig jaar de werkgroep Herstructurering Huisvestingssector en het Management Team Huisvesting een opdracht meegekregen heeft van president Desi Bouterse. Er moest een herstructureringsplan worden gepresenteerd voor de huisvestingssector. Deze opdracht is intussen uitgevoerd. De ontwerpwet is klaar voor behandeling in De Nationale Assemblee.

Nieuwe rol overheid
In zijn welkomstwoord stelt de voorzitter van de werkgroep Herstructurering Huisvestingssector, Etienne Boerenveen, dat de overheid een nieuwe rol zal vervullen. Daarom was het nodig om het herstructureringsplan te maken. In overleg met de doelgroep en dienstverleners zullen beleidslijnen worden ontwikkeld. Er zullen voorwaarden worden geschapen en huisvestingsinitiatieven worden actief gefaciliteerd.

De nieuwe opzet houdt in dat de overheid niet zelf woningen zal bouwen en toewijzen, maar een faciliterende rol gaat vervullen via wetgeving en transparante mechanismen. Bij wet wordt een Huisvestingsautoriteit opgericht voor de controle en monitoring. Voor optimale resultaten wordt de samenwerking tussen overheid en de private sector geïntensiveerd. Diverse projecten in Para en Wanica worden in publiek private partnership gebouwd.

Welzijnswoningen in Coronie
Naast de bouw van 85 woningen te Waterland in het district Para, zullen 30 welzijnswoningen te Soembaredjo in Coronie verrijzen. Eind van deze maand zal begonnen worden met de bouw van deze huizen. "Het terrein is reeds bouwrijp en de perceelpalen staan er. Na ruim vier maanden zullen de woningen worden opgeleverd, terwijl ook de aannemer verantwoordelijk is voor vier maanden onderhoud van de huizen", zegt Patricia Nelson van het Management Team aan Starnieuws. De aanleg van nutsvoorzieningen verloopt vlot. De percelen zijn gemiddeld tussen 350 m2 en 550m2. Ook is er in het verkavelingsplan ruimte gereserveerd voor commerciële doeleinden en een speeltuin.

Op de nieuwe website wordt uitvoering aangegeven welke weg bewandeld moet worden om in aanmerking te komen voor een woning. Er wordt antwoord gegeven op 'veel gestelde vragen'. De woningbouwjournaals die via de televisie zijn uitgezonden, kunnen via de website worden bekeken. Ook nieuwtjes over het woningbouwprogramma kan het publiek digitaal raadplegen op www.woningbouwprogrammasuriname.org.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May