VS roept diplomatiek personeel Tunesië en Sudan terug
16 Sep 2012, 02:00
foto
De woede van de moslimwereld over de anti-islam film neemt steeds grimmigere vormen aan. (Foto: Reuters)


De Verenigde Staten van Amerika heeft zijn diplomatiek personeel opgedragen Tunesië en Sudan te verlaten. In een verklaring drong het ministerie van Buitenlandse Zaken er bij Amerikaanse burgers in Tunesië op aan uit het land te vertrekken.

De Amerikaanse ambassades in de Tunesische en Sudanese hoofdstad zijn beide aangevallen in de golf van anti-Amerikaanse protesten in de moslimwereld over een anti-islam film die is gemaakt in de VS. Eerder heeft Sudan geweigerd om Amerikaanse mariniers toe te laten om de ambassade te beschermen.
Bij de aanval van Tunesische demonstranten op de ambassade in Tunis vielen vrijdag twee doden. Bij de Amerikaanse ambassade in Khartoum vielen bij soortgelijke protesten drie doden. Ook de Duitse en Britse ambassades zijn het doelwit van woedende moslims.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn burgers gewaarschuwd om te reizen naar Tunesië. “Zij die in Tunesië zijn moeten uiterst voorzichtig zijn en demonstraties vermijden.” Ook voor het reizen naar de regio Darfur in Sudan, de Blauwe Nijl en de Zuid Kordofan staten zijn Amerikaanse burgers gewaarschuwd. “Jullie moeten zorgvuldig de risico’s in ogenschouw nemen bij het reizen naar andere gebieden”, stelt het departement in een verklaring.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May