Voordracht Pawiroredjo in rvc AZP ook aangehouden
15 Sep 2012, 06:00
foto


Niet alleen de voordracht van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is aangehouden, maar ook die van de Medische Staf. De medicus Jerrel Pawiroredjo is voorgedragen door de staf om zitting te nemen in de raad van commissarissen (rvc). De ministerraad heeft deze twee voordrachten niet goedgekeurd.

Starnieuws verneemt dat de Medische Staf niet van plan is deze kwestie zo te laten. Er zal opheldering worden gevraagd aan minister Michel Blokland van Volksgezondheid. De bewindsman is met vakantie.

Werkzaam in ziekenhuis
Een minister die moeite had met de voordracht van Pawiroredjo voerde aan dat het beter is om geen mensen in de rvc te hebben, die werkzaam zijn in het ziekenhuis. De Medische Staf vindt dit argument op niks slaan omdat dit niet ongebruikelijk is in de rvc van AZP. In de huidige rvc zit ook een medicus die werkzaam is in AZP.

De Medische Staf vindt het belangrijk dat mensen die het ziekenhuis goed kennen ook deel uitmaken van de rvc. Des te meer omdat de nieuwe directeur van de instelling Antoine Brahim afkomstig is uit het bedrijfsleven en geen medicus is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May