Gezonde leefstijl door ‘Touwtje springen’
14 Sep 2012, 02:30
foto
Zabdai Zamuel op het sportveld met kinderen van Sophia's Lust. (Foto: collectie Kinderboekenfestival)


Stichting Kinderboekenfestival is in verschillende wijken bezig met de nationale campagne ‘Touwtje springen’. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid wordt een gezonde leefstijl gepromoot. Een speciaal ingerichte ‘Lekker in je vel’-bus met geluidsinstallatie gaat van straat tot straat en van buurt tot buurt om kinderen op te roepen voor de springcompetitie op 29 september.

Honderden kinderen van Sunny Point en van Sophia’s Lust hebben onder leiding van Zabdai Zamuel en zijn sportteam leren touwtje springen. Daarna mochten zij allerlei variaties toepassen. Tijdens deze campagne worden kinderen op een speelse manier bewust gemaakt van het belang van bewegen voor een goede gezondheid.

Gezondheidsregels
Andere buurten die in deze vakantie nog aan de beurt komen zijn Lelydorp, Blauwgrond en Kasabaholo. Op zaterdag 29 september zullen de beste springers uit alle wijken het tegen elkaar opnemen, waarbij er prijzen zullen worden uitgereikt aan kinderen die het langst, het snelst en het mooist touwtje springen.

Na de vakantieperiode zullen nog meer buurten en de overige districten worden bezocht. Het themalied bij alle activiteiten is ’Lekker in je vel’! In dit lied worden gezondheidsregels als ‘minder snoepen, veel bewegen, weinig vet, op tijd naar bed, niet roken’ benadrukt voor een gezonde leefstijl. Het ‘Lekker in je vel’-bewustwordingsprogramma is in februari op het Kinderboekenfestival in Saramacca geïntroduceerd en loopt tot december 2012.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May