Rvm rondt concept begroting af; jaarrede 27 september
14 Sep 2012, 00:00
foto


De raad van ministers heeft de concept begroting afgerond. Er is intensief gewerkt om alle zaken rond te krijgen. Na een onderhoud met president Desi Bouterse, zal het concept aan de Staatsraad aangeboden worden voor het uitbrengen van advies.

De president houdt donderdag 27 september tijdens een buitengewone openbare vergadering de jaarrede. Dan wordt ook het nieuwe zittingsjaar van het parlement geopend. Na de presentatie van het jaarplan 2013, zal Bouterse de begroting ook aanbieden aan De Nationale Assemblee.

Volgens de grondwet moet de begroting uiterlijk de eerste werkdag in oktober worden aangeboden aan het parlement. De vorige begroting had veel haken en ogen. Na de aanbieding nam het staatshoofd deze terug om correcties door te voeren. Tijdens de behandeling bracht het college eveneens diverse veranderingen aan. Bedragen werden herschikt. De ministers hebben geleerd uit de fouten die de vorige keer gemaakt waren. Starnieuws verneemt dat zaken nu grondig zijn doorgenomen samen met vicepresident Robert Ameerali en minister Adelien Wijnerman van Financiën.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May